Naši novi izdelki za vas

Kupci so kupili tudi

Priporočeni izdelki

Varnostna opozorila!

 

VARNOSTNI NAPOTKI IN OPOZORILA
 
Varnost in kakovost izdelkov, ki so na voljo v naših prodajalnah je na prvem mestu. Kljub temu pred nakupom izdelka upoštevajte priporočila in napotke, navodila proizvajalca za varno ter pravilno uporabo izdelka. V primeru dodatnih vprašanj smo vam z veseljem na voljo. Prosimo, da med uporabo upoštevate tudi sledeča OPOZORILA in VARNOSTNE NAPOTKE!
 
VOZIČEK
OPOZORILO! OTROKA NIKOLI NE PUŠČAJTE SAMEGA BREZ NADZORA.
OPOZORILO! Otroka vedno pripnite z vsemi varnostnimi pasovi in tako preprečite nevarnost resnih poškodb. Otroka nikoli ne puščajte samega brez nadzora- lahko je izredno nevarno.
OPOZORILO! Izdelek ni primeren za tek ali rolanje!
 
GLOBOKA KOŠARA
OPOZORILO! V globoko košaro ne dajajte dodatne vzmetnice!
OPOZORILO! PREPREČITE RESNO NEVARNOST POŠKODB ZARADI PADCEV ALI ZDRSOV. OTROKA VEDNO PRIPNITE Z VARNOSTNIM PASOM.
OPOZORILO!
Otroka nikoli ne puščajte samega brez nadzora. Otroka vedno nadzirajte. Globoke košare ne uporabljajte kot posteljo v avtomobilu. Na ali okrog globoke košare ne pripenjajte ali nameščajte igrač z vrvicami. Globoke košare ne dajajte v bližino štedilnikov, grelnikov, odprtih ognjev, stopnic, odprtih oken ali drugih nevarnih predmetov, zaradi katerih se otrok lahko poškoduje.
 
AVTOSEDEŽ
OPOZORILO! NE uporabljajte v avtomobilih z aktivirano varnostno zračno blazino.
OPOZORILO! Avtosedeža ne nameščajte v smeri vožnje na prednji ali drugi avtomobilski sedež, ki je opremljen z aktivirano varnostno zračno blazino. Nevarnost resnih poškodb ali smrti!
OPOZORILO!Preprečite resno nevarnost poškodb zaradi padcev ali zdrsov. Otroka vedno pripnite z varnostnim pasom.
 
LEŽALNIK GUGALNIK
OPOZORILO! Izdelka ne dvigujte za igralni lok. Igralnega loka nikoli ne uporabljajte namesto nosilnega ročaja.
OPOZORILO! Nevarnost zapletanja oz. zadavljenja. Ne dodajajte dodatnih trakov ali vrvic.
OPOZORILO!
Otroka NIKOLI ne puščajte samega brez nadzora. Otroka VEDNO pripnite z vsemi varnostnimi pasovi. Izdelka NE UPORABLJAJTE za otroke, ki že samostojno sedijo. Izdelek NE UPORABLJAJTE za otroke težje od X kg (teža odvisna od posameznega izdelka).
NEVARNOST PADCA: Otrokovi gibi lahko ležalnik gugalnik premaknejo oz. povzročijo zdrs le- tega.
Izdelka nikoli ne postavljajte v bližino kotov oz. roba miz, na stopnice ali na druge od tal dvignjene površine.
Izdelek vedno postavite na tla.
Izdelka NIKOLI ne dvigujte za igralni lok. Igralnega loka ne uporabljajte namesto nosilnega ročaja.
Ko je otrok v ležalniku- gugalniku le- tega NIKOLI ne dvigujte.
Izdelka NE uporabljajte v avtomobilu ali za potovanja v letalu.
Izdelka NIKOLI ne uporabljajte kot avtosedež ali globoko košaro.
 
HOJICA
OPOZORILO- Otroka nikoli ne pustite samega brez nadzora. (dodaj tudi spodnji piktogram!)

OPOZORILO- Onemogočite dostop do stopnic ali drugih neravnih površin.
OPOZORILO! Ne uporabljajte v bližini ognja!
Izdelek je namenjen otrokom, ki že samostojno sedijo (po približno dopolnjenem 6. mesecu do 12. meseca). Izdelek ni primeren za otroke, ki že samostojno hodijo ali so težji od X kg (obremenitev določi proizvajalec). Prepovedana je uporaba izdelka na prostem ali na cestah z naklonom. Izdelek vedno uporabljajte pod nadzorom odrasle osebe. Pazite, da otrok v hojici ne trči v steno ali druge trde predmete in na ta način preprečite nesreče. Pred vsako uporabo preverite ali so vsi sestavni deli dobro priviti/ pritrjeni in jih po potrebi ponovno privijte/ pritrdite ter se na ta način izognite morebitnim nevarnostim.
 
VISOKI STOL
OPOZORILO! Otroka nikoli ne pustite samega brez nadzora. (dodaj tudi spodnji piktogram!)
OPOZORILO! Otroka vedno pripnite z vsemi varnostnimi pasovi.

 
PRENOSNE POSTELJE
Na prenosno posteljo nikoli ne pritrdite kakršnih koli vrvic oz. trakov ali igrač.
Preden boste fiksirali dno postelje morajo biti vse stranice postelje vzravnane in fiksirane.
V postelji ne puščajte kakršnih koli stvari, ki bi lahko otroku služile kot pripomoček pri plezanju iz postelje.
Prenosna postelja ni primerna za otroke težje od X kg ali višje od X cm (starost in velikost določi proizvajalec).
OPOZORILO!Otroka nikoli ne pustite samega brez nadzora.
Kadar postelje ne boste mogli pravilno sestaviti je ne uporabljajte, temveč se posvetujte s svojim prodajalcem. Prenosna postelja je namenjena le za domačo uporabo. V prenosni postelji ne shranjujte kakršnih koli stvari.
OPOZORILO!Zavedajte se nevarnosti odprtega ognja in ostalih izvorov vročine, kot so električni in plinski grelniki, …, zato prenosne postelje nikoli ne postavljajte v njihovo bližino.
OPOZORILO!V postelji nikoli ničesar ne puščajte ali je ne postavljajte v bližino drugih predmetov, ki bi otroku lahko služili kot opora za plezanje iz postelje ali predstavljajo nevarnost davljenja- npr. trakovi, zavese, …
OPOZORILO!V prenosni postelji ne uporabljajte več kot ene vzmetnice.
Pomembno! Izdelek je primeren za uporabo, ko so vsi blokirni mehanizmi dobro in pravilno zaskočili. Pred uporabo izdelka natančno preverite ali so vsi blokirni mehanizmi dobro in pravilno zaskočili.
Dimenzija vzmetnice: 1200 mm x 600 mm

Vzdrževanje izdelka:

Plastične dele redno čistite z vlažno krpo.

Ne uporabljajte solvata.

Tkanine je treba očistiti s toplo vodo in blagim milom. Vrečko očistite s toplo vodo. Ne likati. Ne uporabljajte belila.

Izdelek hranite na suhem mestu. Izdelka ne izpostavljajte vplivom atmosferskih dejavnikov, kot so voda, dež, sneg, vlaga ali močna sončna svetloba.

Če uporabljate otroško posteljico na prostem, po vsaki uporabi temeljito očistite vse dele, da se izognete resni škodi.

Izdelka ne postavljajte v bližino ognja ali katerega koli drugega vira močne toplote, da preprečite poškodbe plastičnih delov in delov tkanin.

Otroške posteljice ne uporabljajte, če je kateri koli del zlomljen, raztrgan ali manjka.

Nikoli ne uporabljajte rezervnih delov, razen tistih, ki jih je odobril proizvajalec ali distributer.

 
STAJICE
Izdelek je primeren za otroke do največ X mesecev (starost navede proizvajalec).
OPOZORILO! Izdelka ne postavljajte v bližino odprtega ognja ali drugih izvorov vročine.
OPOZORILO! Izdelka ne uporabljajte brez osnove (ogrodja).
OPOZORILO! Preden boste otroka položili v stajico zagotovite, da je le- ta popolnoma razstavljena in da so vsi blokirni mehanizmi povsem zaskočili.

Vzdrževanje izdelka:

Plastične dele redno čistite z vlažno krpo.

Ne uporabljajte solvata.

Tkanine je treba očistiti s toplo vodo in blagim milom. Vrečko očistite s toplo vodo. Ne likati. Ne uporabljajte belila.

Izdelek hranite na suhem mestu. Izdelka ne izpostavljajte vplivom atmosferskih dejavnikov, kot so voda, dež, sneg, vlaga ali močna sončna svetloba.

Če uporabljate otroško posteljico na prostem, po vsaki uporabi temeljito očistite vse dele, da se izognete resni škodi.

Izdelka ne postavljajte v bližino ognja ali katerega koli drugega vira močne toplote, da preprečite poškodbe plastičnih delov in delov tkanin.

Otroške posteljice ne uporabljajte, če je kateri koli del zlomljen, raztrgan ali manjka.

Nikoli ne uporabljajte rezervnih delov, razen tistih, ki jih je odobril proizvajalec ali distributer.

 
DUDE
Za varnost vašega otroka
OPOZORILO!
Na dudo nikoli ne privezujte trakcev ali vrvic, ker se otrok lahko zadavi.
Dudo pred vsako uporabo natančno preglejte, predvsem, če ima otrok že zobe. Dudo povlecite v vse smeri. Če opazite, da je duda kakorkoli poškodovana ali obrabljena, jo takoj zavrzite. Dude ne puščajte na neposredni sončni svetlobi, v bližini vira toplote ali v raztopini za sterilizacijo dlje, kot priporočeno, ker to lahko poškoduje cucelj. Hranite snemljivi zaščitni pokrovček cuclja izven dosega otrok, da se izognete zadušitvi.
Iz higienskih razlogov dudo pred prvo uporabo potopite v vrelo vodo za pet minut, pustite, da se ohladi in iz cuclja iztisnite vso preostalo vodo.
Pred vsako uporabo očistite. Nikoli ne namakajte cuclja v sladke snovi ali zdravila, ker to lahko pri otroku povzroči zobno gnilobo. Zaradi varnosti in higiene zamenjajte dudo po enem ali največ dveh mesecih uporabe. Če se duda zatakne v ustih, se NE prestrašite, saj je duda oblikovana tako, da je otrok ne more pogoltniti. Previdno in čim bolj nežno odstranite dudo iz ust.
 
DRŽALO ZA DUDO
Za varnost vašega otroka
OPOZORILO!
Celotno držalo dude (zaponka, trak, vpenjalni obroček) natančno preglejte pred vsako uporabo. Zavrzite takoj, ko opazite kakršnokoli poškodbo ali obrabo. Nikoli ne podaljšujte držala dude! Dude nikoli ne privezujte na vrvice, trakove, vezalke ali podobne dele oblačil. Otrok se lahko zadavi.
 
GRIZALA
Za varnost vašega otroka
OPOZORILO! Pred in po vsaki uporabi izdelek dobro preglejte in ga v primeru ugotovljene obrabe ali poškodbe takoj zavrzite.
 
GRIZALA NAPOLNJENA S HLADILNO TEKOČINO
Za varnost vašega otroka
OPOZORILO!
Izdelka ne prekuhavajte in ga prarno ali mikrovalovno ne sterilizirajte. Izdelek dezinficirajte le z vročo vodo. Grizalo je namenjeno otrokom od rojstva do 3. leta. Starejši otroci lahko pregriznejo hladilni del s tekočino. Hladilna tekočina je preverjena v skladu s predpisi in je popolnoma neškodljiva.
Najboljše delovanje boste dosegli, če boste grizalo pred uporabo ohladili. Pred uporabo ga za eno uro položite v hladilnik. Ohladite le v hladilniku. Grizala nikoli ne dajajte v zamrzovalni predal ali zamrzovalnik.
 
NA-PRSTNA ZOBNA ŠČETKA
OPOZORILO! Izdelek ni igrača. Otroka nikoli ne pustite samega brez nadzora. Pred uporabo preverite stanje zobne ščetke. Le-ta ne sme biti poškodovana. Ob prvih znakih obrabe ali poškodb izdelek nemudoma nadomestite z novim. Nanos naj opravi le odrasla oseba. Ne uporabljajte dodatkov. Ne čisti med zobmi. 
 
LONČKI IN STEKLENIČKE ZA PITJE
Za varnost in zdravje vašega otroka
OPOZORILO!
Izdelek vedno uporabljajte pod nadzorom odrasle osebe. Cuclja za hranjenje nikoli ne uporabljajte kot tolažilno dudo. Pogosto in dolgotrajno sesanje povzroča zobno gnilobo. Pred hranjenjem vedno preverite temperaturo živila. Pred vsako uporabo natančno preglejte cucelj za hranjenje in ga potegnite v vse semeri. Če opazite kakršnokoli poškodbo ali obrabo, cucelj takoj zavrzite. Cuclja ne puščajte na neposredni sončni svetlobi ali vročini ali v sterilizacijski raztopini dlje kot je priporočeno, ker to lahko škoduje cuclju. Iz higienskih razlogov izdelek pred prvo uporabo potopite v vrelo vodo za 5 minut. Pred vsako uporabo izdelek temeljito očistite. Bodite posebej previdni pri segrevanju hrane v mikrovalovni pečici. Preden postrežete hrano vedno dobro premešajte, da zagotovite enakomerno porazdelitev toplote ter preverite temperaturo.
V kolikor ima izdelek slamico: Slamice niso primerne za otroka, mlajšega od 6 mesecev.
 
IZDELKI ZA HRANJENJE
Za varnost in zdravje vašega otroka
OPOZORILO! Izdelek vedno uporabljajte pod nadzorom odrasle osebe. Izdelek preglejte pred vsako uporabo. Če opazite kakršno koli poškodbo ali obrabo ga takoj zavrzite. Pred hranjenjem vedno preverite temperaturo hrane. Izdelka ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi ali vročini in ga ne puščajte v sterilizacijski tekočini dlje od priporočenega, saj lahko na ta način škodujete materialu.