Vračilo blaga

ODSTOP OD NAKUPA

 Skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov zakon o varstvu potrošnikov imate pravico, da nam v 14 dneh od prevzema blaga sporočite, da odstopate od pogodbe in sicer z elektronskim sporočilom na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. , ne da bi vam bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. V tem primeru morate prejeto blago vrniti nepoškodovano in v originalni embalaži ter s priloženim računom v 14 dneh po sporočilu o odstopu. Sporočilo je veljavno, če je poslano v navedenem roku. Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja napačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je artikel ob nakupu v okvari oziroma ne deluje, v tem primeru nakup reklamirate. Za izdelke narejene po meri vračilo ni možno!


Izdelke vrnete na RISP Andreja Drnovšek s.p., Rožna ul. 9, 8210 TREBNJE. Sporočilo velja za pravočasno, če je pošiljka oddana v roku 14 dni po prevzemu po pisnem obvestilu o odpstopu od pogodbe. Izdelki morajo biti nerabljeni, kar se dokazuje z deklaracijo na izdelku, nepoškodovani in v originalni embalaži. Pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo splošnim pogojem o poslovanju Otroške spletne trgovine Teddy, nismo dolžni sprejeti. Dostavna služba GLS nudi možnost vračila blaga, ki ga želite zamenjati, ob dostavi drugega, ki ste ga izbrali v zameno. V tem primeru vrnete izdelke v originalni transportni embalaži (škatli), v kateri ste prejeli izdelke iz prejšnjega nakupa. Stroški te storitve so nižji od stroškov, ki bi jih imeli z neposrednim vračanjem blaga. Stroške vračila nosite v višini izbrane dostavne službe. Kupnina izdelka z odbitkom stroškov transakcije   vam bo vrnjena na vaš trr  v roku 14 dni. Paket mora biti odposlan pod pogojem PAZLJIVEJŠE RAVNANJE, kajti v primeru poškodb paketa se vam zaračuna škoda nastala pri transportu. Pri vračilu blaga lahko zahtevate vračilo denarja, drug izdelek ali dobroimetje. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v TREBNJEM.

PRAVICA DO ODSTOPA OD IZVEDBE NAROČILA

Pridržujemo si pravico, da lahko izjemoma v celoti ali delno odstopimo od izvedbe naročila v določenih primerih, če v poteku obdelave naročila naročenih izdelkov zmanjka na zalogi, če je ugotovljena povečana plačilna rizičnost kupca, če je prišlo do napake v ceniku in če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V vseh navedenih in podobnih primerih o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani,  vas bomo kar se da najhitreje obvestili po elektronski pošti.

NEPREVZEM PAKETA

V kolikor kupec naročenih artiklov, ki so poslani s plačilom po povzetju ne prevzame v nobenem primeru, in so po preteku čakalnega roka vrnjeni na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. Kupec je v primeru neprevzema tako odgovoren za plačilo stroškov pošiljanja in pošiljanja/vračanja artiklov podjetju, za kar mu bo ponudnik izstavil račun, ki ga je kupec dolžan poravnati, saj pogodbe - naročila ni prekinil. V primeru neplačila računa, se zadeva ureja s terjatvijo. Terjatve ureja zunanje podjetje.

Stroški neprevzema znašajo 25€. (2x poštnina, stroški pakiranja, stroški embalaže, administrativni stroški).